Sz*r minden!

... és ugye, hogy mégis lehet szeretni? magyar foci, hivatásos szurkolóknak és wannabe sportjogászoknak.

hivatásos szurkolók például:

star.png

Friss topikok

Na de Sándor...

2012.12.05. 19:50 Marcelinho

Most, hogy a miniszterelnök által meghirdetett gazdasági szabadságharc keretében a magyar üzleti élet meghatározó szereplői ilyen-olyan megfontolásból pénzt forgatnak a labdarúgásba és igyekeznek a magyar focit eladható piaci termékké formálni, különösen vigyázni kell, hogy az ember miket beszél egy vasárnap esti show-műsorban. Lássuk az alábbi példát.

Puhl Sándor, aki bírói pályafutása alatt csak annyira sípolgatott megbízhatóan, hogy 1994 és 1997 között képtelen volt elkerülni, hogy ne ő legyen a világ legjobb játékvezetője, a Sport TV Harmadik félidő című műsorában, a tőle szokásos fröccsiszogatós stílusban azt találta mondani, hogy pár játékvezető várhatóan ki fog kerülni az NB1-es keretből. Az indulatokat többek között a Pápa-Videoton csörte korbácsolta fel, amely meccsből jómagam 20 percet láttam, de ez az idő is elég volt ahhoz, hogy megtorlatlanul maradó K1 jeleneteknek legyek részese.

Elmúltak már azok az idők, amikor Bozóky Imi a szövetség elnökeként Tetrisezés közben magasról tett arra, hogy ki mit nyilatkozgat a médiában. Újabban a foci nemzetünk felvirágoztatásának stratégiai kulcskérdése, így az MLSZ elnöke sem ücsöröghet a babérjain. Nem is tette, azonnal kifejezésre juttatta aggályát afelől, hogy Puhl Sándor a Játékvezető Bizottság alelnökeként a televízióban bírálja a játékvezetőket:

„...Olyat nem lehet csinálni, hogy valaki az MLSZ-ben tisztségviselői szerepet is ellát, és mellette a médiában üzen, hogy a másodosztályba küldi azokat, akik nem jól teljesítenek. Az más lenne, ha a televízióban úgy mondaná el a véleményét, hogy előtte a bizottság egy részével konzultál, és megvitatják az elsőre nehezen megítélhető szituációkat..."

Kemény szavak ezek egy olyan embertől, aki többek között azt sem tartja aggályosnak, hogy MLSZ elnökként a Videoton FC brigádját külön meg szokta tisztelni jelenlétével a hazai találkozókon, vagy hogy ő a liga főszponzorának elnök-vezérigazgatója. De maradjunk a tárgynál és vizsgáljuk meg Puhl bűnét.

Az MLSZ Szervezeti és Működési Szabályzata szerint a játékvezetői bizottság az MLSZ egyik állandó bizottsága, amelynek a 2.15 pontban meghatározott feladatai - a teljesség igénye nélkül - az alábbiak:

- kijelöli a játékvezetői és asszisztensi kereteket, javaslatot tesz az Elnökség felé a FIFA keret meghatározására

- kijelöli a játékvezetőt a hazai mérkőzések levezetésére

- ellenőrzi és értékeli a játékvezetők tevékenységét.

Az SZMSZ 2.4.2 pontja pedig arról tájékoztat minket, hogy a bizottság határozatait nyílt szavazással, a jelenlevők többségével hozza meg.

Mindezek alapján kicsit furcsa elvárás, hogy Puhl Sándornak egy-egy játékvezetőt kritizáló nyilatkozata előtt – amely akár addig a nyílt kijelentésig is elmegy, hogy szerinte nem az első osztályba való kollégáról van szó – egyeztetnie kellene a bizottság más tagjaival, hiszen pusztán annyi történt, hogy az egyébként is nyilvános szavazás előtt az egyik szavazó mindenki előtt is kimondta, hogy neki éppen milyen voks jár a fejében.

Ez a roppant komoly horderejű kérdés természetesen bekerül következő elnökségi ülés pontjai közé, úgyhogy kezdődhet a Videoton-Pápa negyedik félideje, ha úgy tetszik.

Szólj hozzá!

Címkék: puhl sándor bíró magyar foci csányi sándor MLSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://szrminden.blog.hu/api/trackback/id/tr564949035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása