Sz*r minden!

... és ugye, hogy mégis lehet szeretni? magyar foci, hivatásos szurkolóknak és wannabe sportjogászoknak.

hivatásos szurkolók például:

star.png

Friss topikok

Business life in Hungary

2013.02.04. 23:59 Marcelinho

Mi magyarok biztosan nem lepődünk meg az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a klub honlapján közzétett nyílt levelének tartalmán, amelyben a magyar business lifeot ostorozva bővebben kifejteti, hogy mit is ért az alatt a korábban tett kijelentése alatt, miszerint „átverték, becsapták, megkárosították", amikor megvásárolta a klubot. Ugyanis 2011-ben a fiatal belga üzletember, a maga kifogástalan megjelenésével és modorával megérkezett szerény fővárosunk még annál is szerényebb kerületébe, a negyedikbe és leült ez alábbi, roppant megnyerő külsejű és értelemtől sugárzó tekintettel rendelkező szumóbirkozó elé, abból a célból, hogy futballklubot vásároljon.

tolnai_sandor.jpg
Ugye milyen bizalomgerjesztő. Gimnazista korában talán, még Tolnai Sándor sem gondolta volna soha, hogy egyszer klubtulaj lesz, de addig kevert-kavart a különböző cégeivel a magyar pöcegödörben, amíg az egyikkel egyszer csak ki nem fogta az Újpestet. Valljuk be, egyáltalán nem nagy kunszt ez, amíg akár olyan két agysejtű fajankók is eljuthatnak klubvezetői pozícióba, mint ez itt lentebb.

42953.jpg
Na de ne térjünk el a tárgytól – aki nem ismerné fel a fenti kopasz úriembert, az vegyen holnap egy Borsot, biztosan nem fog csalódni – olvassunk bele Roderick barátunk tanulságos soraiba, melyek nem mást jelenítenek meg, mint a színtiszta, korrupt magyar valóságot.


„Megpróbálom elmagyarázni, hogy véleményem szerint hogyan működik a rendszerük: Adott egy játékos (munkavállaló) akinek munkaszerződése van a klubbal. Mondjuk, hogy minimálbér a keresete és a szerződése 2011 júniusáig tart.
Bevezetésre került az EKHO rendszer szerinti adózás, amely a sportklubok munkavállalói esetében is alkalmazható, így a játékos új szerződést kap 2011. július 1-én. Az új szerződés alapján a játékos teljes fizetése 500.000.- Forint, a szerződés pedig 2013. június 30. napjáig tart.
Természetesen, ügynöki szerződést is kötnek a felek hatalmas összegeket kérve a klubtól az ügynök részére azért, hogy az ügyben eljárjon.
Aztán, jön egy hülye külföldi (jelen esetben pont én...), aki átveszi a klubot. Ez az ember kifizeti az összes, lejárt fizetésből eredő tartozást az összes játékosnak és az összes munkavállalónak (körülbelül fejenként fél éves tartozásról beszélünk).
Ezután pedig az történik hogy a szerződés, amelyet 2011. július 1. napján kötöttek, már nem elég jó (?!?), és egy új szerződés jelenik meg a Magyar Labdarúgó Szövetségben két héttel azután, hogy megtörténik a tulajdonos-váltás. Ebben az új szerződésben, a játékos már körülbelül egymillió Forintot keres havonta, és csodával határos módon, amennyiben a játékos még mindig a klubnál van három hónappal később, az összeg ismét megduplázódik. (körülbelül kétmillió Forintra havonta)."

Nos, igen Mr. Duchatelet, ezek vagyunk mi. Minden kínálkozó apró rést megragadunk annak érdekében, hogy akár magánokirat hamisítással, csalással, mindenféle egyéb erkölcstelen módszerrel szorgoskodjuk össze magunknak a BMW-re, kokainra és prostikra valót. A magyar üzleti élet és pénzügyi kultúra a béka seggénél is mélyebben van, hát nem említették önnek Bruges-ben? Ajaj... Ez nagy baj. Pocsék érzés lehetett, amikor a szerződés megkötése után pár héttel, 2011 augusztusában, kiskutyája boldogan szaladt önhöz, szájában a reggeli sajtóval és benne a hírrel, hogy a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és több mint kétmilliárd forintos csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki Tolnai Sándort és két társát, köztük egy közjegyzőt. Hogy mit is csináltak a furfangos üzletemberek? Azt, amihez a legjobban értenek, kijátszották a partnerüket.

Magyar Hírlap (2012.08.03.) „A gyanú szerint Tolnai Sándor és üzlettársa 2009 szeptemberében, banki segítséggel megvásárolta a hévízi Rogner Hotel & Spa Lotus Therm szállodát, amelyet aztán később, papíron, üzemeltetésre, bérbe adta üzlettársa másik cégének. Mivel azonban nem fizették a kölcsön részleteit, a bank – opciós vételi jogán – tulajdonosként lépett be az ügyletbe. A felek kölcsönösen beperelték egymást, jelenleg is három polgári per zajlik az ügyben. A vita azonban a múlt héten vett fordulatot, amikor Tolnai társa egy közjegyzővel „hitelesített" dokumentumot nyújtott be a bankba, amely – a gyanú szerint – egy visszadátumozott bérleti szerződést tartalmazott, illetve azt, hogy a bank akadályozza a bérbevevőt az üzemeltetésben, emiatt a cég 2,284 milliárd forint kárt szenvedett. Az összeget pedig a múlt héten azonnali inkasszóval leemelték a bank számlájáról."

Látod, milyen egyszerű meggazdagodni. Csak jól kell megválasztani az időpontot ahhoz, hogy kicseréld a hátrányos eredeti dokumentumot az előnyös hamisra. Egy jó zugközjegyző és máris megy a bolt. Az MLSZ-ben szerződéseket cserélgetni egy bank után, végképp gyerekjáték.

„Arra fogom kérni az ügyvédeimet, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy polgári úton visszakövetelhessük a pénzt, és ezzel egy időben büntetőfeljelentést teszek majd, hogy azok az emberek megkapják méltó büntetésüket, akik ezeket az ügyleteket kitalálták és azok is, akik segítettek ezt megvalósítani."

Nagyon bízom benne, hogy sikerrel fognak járni azok az ügyvédek, akiket Roderick Duchatelet megbíz. Miért is ne lehetne a focinál elkezdeni megtisztítani a magyar üzleti életet a korrupciótól. Kideríteni végre, hogy kik azok akiket örökre el kell takarítani a pályáról és a klubházakból.

„Elegem van"

Nekem is.

5 komment

Címkék: korrupció Roderick Duchatelet Újpest FC Tolnai Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://szrminden.blog.hu/api/trackback/id/tr665063304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humorológus 2013.02.05. 19:14:29

Roderick úr Hazudik! Sajnálatos, hogy az Újpest szurkolók agyatlanabbja, agy mosottja örül, hogy végre nyilatkozik a belga! Mellébeszél, vádaskodik! Közben amíg a többi csapat a keretének erősítésén ügyködik, Újpestre senkit nem akarnak hozni. Tisztában vagyok a Rajczi üggyel és Roderick tevékenységével Újpesten. Beletett egy valag pénzt, de amikor ahhoz képest gombokért hozhatna 2-3 jó játékost, akkor olasz és angol barátainak kijelenti, hogy Újpesten nincs igény a labdarúgásra. Tömegsport szintre fogja zülleszteni a focit ebben a patinás klubban!
Vergődik a belga, ahelyett, hogy klubot építene.
Most talált egy újabb kifogást, hogy miért nem tud igazolni, befektetni, fejleszteni.
Rajkó 2011 nyarán úgy szerződött, hogy fél évre alacsonyabb pénzt kap, de télen elmehet ingyen vagy az Újpest FC él az opcióval január 30-ig, és rendes bérért játszik tovább Újpesten.
Na és hosszabbított is, mégpedig maga Roderick!
Este egy hölgy így szólt hozzá Roderick nyilatkozatához: "Rajczit a nem megfelelő játéktudása miatt küldte el. De azért segítette volna belga szerződtetését. akkor hogy is van ez? Itt nem megfelelő a tudása Belgiumban igen?! Rajczi kinyitotta a száját , én is méltánytalannak éreztem volna, hogy olyan múlttal a hátam mögött így küldjenek el. Bábok. Na igen ,a bábmestert Gyarmati Eszternek hívják,a bábszínház tagjai pedig ismertek. Nagyon boldog lennék,ha Rajczi lett volna a legnagyobb probléma forrás nálunk. Innentől kire,mire hivatkozik majd? A problémák forrása a klub struktúrában rejlik. Ki hallott már olyanról, hogy egy jogász végzettségű nő mindenféle rutin és szakmai kontroll nélkül gyakorlatilag tejhatalommal bír. Nincs szakmai igazgató nincs sportigazgató. Van 2 ügyvezető amiből az egyik a tulajdonos, a másik a már említett hölgy. Ez a levél nem más,mint egy gyenge kísérlet megmagyarázni a bizonyítványt."
Egy másik "tisztánlátó": -"Most komolyan lehet egy ilyennek hinni, aki kirúgja levélben Rajczit, majd postafordultával felhívja még Belgiumból, hogy bocs, vissza az egész, inkább legyünk barátok, és még csapatot is keresek neked! :P És miután Rajczi nem áll be 12. baleknek, és nem megy szarért-hugyért St Truidenbe focizni, újra megsértődik rá.
Szerintem azcseszi a csőrét, hogy Rajkó talált magának csapatot, és nem tudta el lehetetleníteni, meg nem ő diktált neki." - Amúgy az a Rodi nyilatkozat több valótlanságot is tartalmaz! Éppen az Eszter dicsekedett el valahol, hogy egy volt kollégáját kirúgták, akivel peren kívűl megegyeztek és kap másfél milliót! A Rodi tegnap erre az esetre 3 milliót írt! Csak nem az Eszterke csapta be a belgát és húzta le a fele összeggel? Sokunk szerint, - akik valóban aggódunk az Újpest jövőjéért, - ez a Rodi nyilatkozat egy mentegetőzés, amiért elképesztő szakmaiatlanságot tanúsítva,nem szándékozik megerősíteni a csapatot. Jött a telefon Győrből, hogy "gombokért" felajánlják a tavaszi szezonra kölcsönben Ahjuperát! Eszterke természetesen nem állt szóba a Győr képviselőjével! Emberek! Ébresztő! A hozzászólások a belgát dicsőítik! Most! De a jövő engem és szavaimat fogja igazolni, ha nem térünk észhez időben!

ujpest49ers 2013.02.05. 23:03:07

Nem tudjuk, mi történt, hogy zajlott le valójában, kár ilyen radikálisan bármelyik fél mellett letenni a voksot. Roderick úr mostani kifakadását és a nyilvánosságért kiáltását megelőzően, még a nyáron, Tolnai úr nyilvános közleményében kérte Duchatelet-t, hogy az üzleti titoknak minősített szerződésüket tárják a nyilvánosság elé. A korrekt az lett volna Duchatelet részéről, ha megteszi, akkor nem lennének találgatások és szarkavarásnak sem helye, nem menne újpesti újpesti ellen … Akár beszédes is lehet, hogy nem tette.

A cikk sajnos hű a blog címéhez, azaz silány. Valakit a külseje miatt bírálni és ellene indokként felhozni proli stílus, önmagáért beszél, szintén szar.

Amit a blog-író nem úgy ollózott össze, hanem saját kút fejéből próbált leírni, azzal a gond, hogy olyan alapos munkát végzett, hogy összekeverte mi volt előbb, Tolnait augusztusban vitték el, mint tulajt, a klubot októberben adta el és nem fordítva, így nehezen lepődhetett meg Duchatelet, hogy Tolnait csalással gyanúsítják.

Azt külön sajnálom, hogy a klubház állandó túlélői ilyen silány irományt rendeltek.

A háborúhoz csak erő kell, a békéhez ész!

braue 2013.02.06. 06:30:01

Én azért hajlamos vagyok annak hinni, aki valóban nagy pénzeket tolt az Újpestbe. Tolnaival már csődben lenne a klub. Kíváncsi vagyok, mennyit tett be Tolnai összesen, és mennyit a belga. Amit a belgának ki kellett fizetni, mikor idejött, erős a gyanúm, hogy sokszorosát tette be a magánvagyonából, mint Tolnai. A többi mese. Az érintettek sírása. A pénz beszél, a fosztogató, az ügyeskedő, a másokat átbaszó, a legkevésbé sem korrekt, aki nem szeret a pénz, ugat.

miller draft 2013.02.06. 08:38:34

@braue: Én is a te véleményed osztom. amikor Tolnai volt a tulaj történt nagy erősítés? Ja tényleg nem, hanem az egyetlen épkézláb Mitrovicsot eladtuk a Vidinek.Tolnai egy büdös buznyákot nem bukott az Újpesten, Kokó sem véletlenül lépett le. Szánalmas, hogy néhányan még itt síratják Tolnait, vagy Rajczit.

braue 2013.02.06. 10:53:01

@miller draft: Valóban jó lenne, ha a csapatok, a magyar labdarúgás kifosztói, az álpénzemberek, a csalók, a saját zsebüket tömők, elpusztulnának a focitól! Az Újpesttől is, meg a többi csapattól is.
süti beállítások módosítása